Rss

МО вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури

Звіт роботи МО вчителів української мови та літератури за ІІ семестр 2018-2019 н.р.

Звіт роботи МО вчителів української мови та літератури за І семестр 2018-2019 н.р.

Висвітлення результативності роботи методичного об’єднання вчителів української мови та літератури за 2012-2017р.

Звіт роботи МО вчителів української мови та літератури за ІІ семестр 2016-2017 н.р.

Звіт роботи МО вчителів української мови та літератури за І семестр 2016-2017 н.р.

Засідання Школи вчителів-стажистів

27 вересня 2017 року на базі комунальної установи Сумська спеціалізована школа I-III ступенів №9, м. Суми, Сумської області відбулося засідання Школи вчителів-стажистів «Актуальні тенденції вивчення філологічних дисциплін у загальноосвітніх навчальних закладах».

“Соняшник 2016”

У 2016-17 н. р. 377 учнів 1-11 класів (координатор Бондаренко О.Є.) стали  учасниками Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник-2016».

 Із них дипломи переможця на шкільному рівні мають –107 учнів, дипломи І ступеня Всеукраїнського рівня – 31 учень, ІІ ступеня – 25, ІІІ ступеня – 20 учнів закладу. 177 учнів отримали дипломи регіонального рівня.

Команда вчителів-україністів узяла участь у конкурсі «Соняшник-учитель».

Участь в обласних творчих групах

Виживає не сильніший і не найрозумніший,

 а той, хто найкраще реагує на зміни.                                                                                      Гордон Драйден 

         Освіта має на меті надати сенс життю учнів. Це вимагає допомогти їм усвідомити цінності, які вони можуть створити для інших, зрозуміти, чим вони можуть бути їм корисними.

       Твгрупа3  Саме тому вчителі-філологи беруть активну участь у засіданнях творчих лабораторій, тренінгів, педагогічних практикумів, семінарів.

         Так Рева Н.В – учасник обласної творчої групи з питання формування когнітивної компетентності учнів на уроках української мови та літератури. До творчої лабораторії «Упровадження інформаційно-комунікаційних технологій на уроках української мови та літератури – вимога часу» входять Бондаренко О.Є. та Рева Н.В.

 

Всеукраїнський радіодиктант

9 листопада 2015 р, у День української писемності та мови, Українським радіо було проведено ХV Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до написання якого долучилися й учні нашої школи.

Виставки-галереї

Цікаві змінні виставки-галереї  готують для учнів учителі кафедри української мови та літератури. Для вчителя-словесника основним знаряддям праці, звичайно, є мовлення, як усне, так і писемне. Та не лише це  є ефективним засобом педагогічного впливу на виховання учня.

Любов до Батьківщини і до себе неможлива без любові до рідного слова і рідної мови.

 

«Усе творчо, інакше навіщо?»

30.10.2014 року на базі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №9 відбулося засідання творчої лабораторії з теми «Використання методів організації кооперативного навчання в технології розвитку критичного мислення». Відкрив засідання директор школи Петрюченко Г.С., який ознайомив присутніх з особливостями роботи навчального закладу.

Загалом семінар пройшов під гаслом «Зібратися разом – це початок, триматися разом – це процес, працювати разом – це успіх». У виступі Реви Н.В. «Використання методів організації кооперативного навчання в технології розвитку критичного мислення» було розглянуто методи та прийоми, які допоможуть активізувати роботу учнів на уроці, виробити навички співробітництва. Тімченко С.О., учитель ЗОШ №20, задіявши до співпраці всіх учасників семінару, продемонструвала практичний аспект таких прийомів кооперативного навчання як «Ротаційні трійки», «Два – чотири – усі разом», «Акваріум», «Кубування», «РОФТ».

Новою формою роботи засідання творчої лабораторії став аналіз уроку української мови в 10 класі з теми «Орфоепічні норми. Наголос у словах», здійснений учителем ССШ №9 Бондаренко О.Є. Учителі відзначили різноманіття вдало дібраних методів кооперативного навчання та цікавий дидактичний матеріал.

Фінальним акордом стала робота в групах під керівництвом психолога навчального закладу Нескороменко Д.В. Учителям було запропоновано створити і презентувати рекламний плакат «Я обираю кооперативне навчання». Учасники засідання показали не тільки знання практично засвоєних методів і прийомів, а й виявили себе майстрами рекламного бізнесу.